Draseis

ΔΤ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Η κοινωνία μας ανέδειξε για μια ακόμη φορά την πραγματική της ουσία, ανταποκρινόμενη θερμά σε δύο σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες προς τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα και φέτος, με τους τίτλους “Γίνε κι εσύ ο Αϊ Βασίλης” και “Από Παιδί σε Παιδί”.

Με χαρά και ευγνωμοσύνη ανακοινώνουμε ότι περισσότερα από 1.000 δώρα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν  στον Δήμο Καλαμάτας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και στον Δήμο Μεσσήνης υπό τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, τον  Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», καθώς και σε μεμονωμένες οικονομικά ευάλωτες οικογένειες της περιοχής.

Η πρωτοβουλία “Γίνε κι εσύ ο Αϊ Βασίλης” προσκάλεσε τις επιχειρήσεις στην οδό Σφακτηρίας να ανοίξουν τις πόρτες τους, δεχόμενες με χαρά τα παιχνίδια που ο κόσμος επιθυμούσε γενναιόδωρα να προσφέρει. Η εν λόγω δράση διοργανώθηκε από τους φορείς Κ.Αλ.Ο. «Φάος»  ΚοινΣΕπ, «Βιβλιοταξιδεύουμε» ΑΜΚΕ, «Ρέκτης» ΚοινΣΕπ, «Μεσσήνης Γαία» ΚοινΣΕπ, «Νόστος»  ΚοινΣΕπ, «Εύφορη Γη» και ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ «ΠΝΟΗ».

Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία “Από Παιδί σε Παιδί”,  των κοινωνικών φορέων «Βιβλιοταξιδεύουμε» και «Φάος» με την υποστήριξη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας,  ενθάρρυνε τα παιδιά να μοιραστούν τη χαρά και την αγάπη των Χριστουγέννων, τοποθετώντας παιχνίδια κάτω από τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα των σχολείων και εντός του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Και οι δύο δράσεις υποστηρίχθηκαν από την Κοινότητα Καλαμάτας, ενώ  ήταν  υπό την αιγίδα των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Το μεγάλο ευχαριστώ μας απευθύνεται σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχημένη προσπάθεια. Εκφράζουμε ειδικές ευχαριστίες προς τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, την Κοινότητα Καλαμάτας και τον Πρόεδρό της κ Λύρα, το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας, το Κέντρο Μαθημάτων Θεοδώρα Σπανού, τους φορείς ΚΑλΟ Μεσσηνίας, το  Προχωρώ – Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων, τους υπαλλήλους του καταστήματος Marks and Spencer στην Καλαμάτα, τα καταστήματα της οδού Σφακτηρίας, καθώς και όλους όσους προσέφεραν ένα παιχνίδι με χαμόγελο!

Το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε είναι σαφές: Κάθε προσφορά, ακόμα και η πιο μικρή, κάνει τη διαφορά. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, γιατί μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο συνεκτικό μέλλον για όλους.

Καλή μας χρονιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *